Sergen İmam Hatip Ortaokulu

Vizyon: Türk Milli Eğitim sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda; öğrenme için her türlü fırsatın sağlandığı bilgili, becerili ve iyi bir ahlâka sahip nitelikli öğrencilerin yetiştirildiği, tercih edilen bir okul olmaktır.

Misyon: MİSYON Milli Eğitim Temel Kanununda yer alan genel ve özel amaçlara uygun olarak; Sağlam karakterli, dürüst, kuvvetli bir vatan ve millet sevgisi olan, insani, milli ve ahlaki değerlerle donanmış, ülkesine yararlı, okuyan, inceleyen, araştıran, mili ve evrensel değerleri tanıyan benimseyen, araştırmacı, sorgulayıcı, kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi düşüncelerini savunurken başkalarının düşünce ve haklarına saygı gösteren, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan öğrenciler yetiştirmek.

Başarılar: Okulumuzun her yıl ortalama %5 civarı teog da artan başarı grafiği bulunmaktadır 2010 yılında açılan okulumuz bu gune kadar çeşitli branşlarda 6 defa şanlıurfa birinciliği kazanmıştır ve ilimizi bölge yarışmalarında temsil etme başarısı göstermiştir

Bağlantı: Uydu İnternet (VSAT)
Yabancı Dil: ingilizce
Servis Bilgisi: Okul öğretmenlerinin ilçeye geliş gidiş için kullandıkları servis vardır ulaşım problemi yoktur.
Sportif Etkinlikler: Masa Tenisi oynanacak Spor Salonumuz vardır.
Bilimsel Etkinlikler: TÜBİTAK Bilim Fuarları düzenlenmektedir.
Proje Çalışmaları:

WEB - https://sergeniho.meb.k12.tr

Adres - SERGEN MAH. SERGEN KÜME EVLERİ SERGEN ORTA OKULU BLOK NO 156 VİRANŞEHİR / ŞANLIURFA

Yemekhane :1
Öğretim Şekli :Normal eğitim yapılmaktadır. Ortaokul ve okul öncesi grubu birlikte aynı binada yer almaktadır. Yeni binamıza geçtiğimiz için okulun fotoğrafları olmayıp sitenin hazırlığı yapılmaktadır.

Yerleşim Yeri - Viranşehir Tekneli Mahallesi-Sergen Mezrası

Ulaşım Okula ulaşım özel araç, okul öğretmenleri servisi ile sağlanmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık ilçeye 27 km il merkezine 120 km uzaklıktadır